Is infraroodverwarming de verwarming van de toekomst?

14/08/2020 - 16:26

IR-spiegelverwarmingIR-terrasverwarmingIR-krijtbordverwarming

Infraroodverwarming is volgens energiespecialisten een valabele en interessante verwarmingsmethode.
Het belangrijkste voordeel is dat infraroodverwarming snel werkt. Komt u laat thuis en wenst u toch nog even gezellige warmte? Snelle infraroodverwarming in het salon is dan wel leuk tov trage centrale verwarming voor het ganse gelijkvloers .

Een andere praktische toepassing:
In de badkamer, bijvoorbeeld, is infraroodverwarming zeer nuttig, omdat radiatoren en vloerverwarming daar vaak te traag reageren. Enkel vloerverwarming op het gelijkvloers is dus aangewezen. Verwarmt u de slaapkamers? De meesten niet. Infrarood op de badkamer en u hoeft de ketel de energie niet helemaal naar boven te laten transporteren voor een kwartiertje warmte voor bij het douchen.
Dit wordt beschouwd als bijverwarming.

Als je IR-verwarming wenst te installeren als hoofdverwarming (dus overal in huis/bedrijf) dan voorzie je best extra zonnepanelen die dat verbruik dekken.

Vraag advies aan onze adviseurs die beschikken over een berekeningstool en u wegwijs maken in alle modellen en toepassingen.

Vergeet zeker uw terrasverwarming niet, die uw 'buitenleven' snel met 4 maanden (maart/april en september/oktober) verlengt. Zalig genieten!

Is infraroodverwarming de verwarming van de toekomst?
Is infraroodverwarming de verwarming van de toekomst?