VRAAG 8: Hoe financier ik die investering?

Wij vragen steeds een voorschot en dit enkel via overschrijving en bij grote istallaties soms nog een aanbetaling op de dag van installatie.

U betaald pas het saldo na installatie. De keuring,die gebeurt door een onafhankelijk organisme en enkel gaat over de PV-installatie, maakt ook deel uit van de overeenkomst.

Het is mogelijk om voor zonnepanelen een persoonlijke lening af te sluiten. AES-Sales kan dit ook voor u in orde brengen via de BEOBANK. (< 5000€ steeds aan 0 % JKP mits akkoord nationale bank)

Een persoonlijke lening bij uw eigen bank kost ook vaak slechts tussen de 1,5 en 2 %, dus erg interessant momenteel.
Er is een ‘groene energielening’ van de overheid beschikbaar met een rente van 0%, 1 of 2%.
Het percentage is afhankelijk tot welke doelgroep je behoort en in welke streek je woont.
Je kan hierbij voor 15.000€ lenen tot wel 10 jaar. Alle uitleg omtrent dit type van lening kan je verkrijgen van de adviseur die bij je langskomt. Zeer interessant!

Het is ook mogelijk om zonnepanelen bij de hypotheek in te zetten als je gaat herfinancieren.
Een hypotheekrente van 2% is niet ongebruikelijk dezer dagen en met hypotheekrenteaftrek betaal je feitelijk minder dan 2% rente.

Toch blijft betaling uit eigen middelen met spaargeld dus het aantrekkelijkst want geen intresten.

Ook meer en meer ouders, grootouders of andere verwanten dragen hun steentje bij in de investering dmv een schenking. Fiscaal zeer interessant en de begunstigden zijn gegarandeerd van minstens 30jr gratis groene energie!

Geld op de bank brengt momenteel niets op, terwijl een zonnepaneelinstallatie algauw een jaarlijks rendement van 7-9% geeft, zeker met die hoge energiekosten van tegenwoordig!