VRAAG 8: Wat gebeurt er na ondertekening offerte en betaling voorschot?

Nadat dit in orde is gebracht door u, gaan wij verder aan de slag:

 • Er wordt telefonisch met u contact genomen om een afspraak te regelen ter plaatse met onze technisch verantwoordelijke.
 • Hij komt alles nog eens precies opmeten (de verkoper berekend op dat vlak enkel het aantal panelen en of dat een PV-installatie effectief mogelijk is) en neemt nog bijkomende foto’s.
 • Dan gaat hij aan de slag en maakt met de nodige software een 3D-legplan voor de installering van uw PV-installatie. Indien meer/minder panelen mogelijk is, wordt de offerte in overleg met u mogelijks nog aangepast. Indien het een grote installatie betreft (>300 panelen, of een ingewikkelde constructie met transparante - of gevelpanelen kan er een provisie voor gevraagd worden.

Een Voorbeeld : leveren en plaatsen van 60 panelen Recom Full Black 400 Wp bij klant x .

"Er komen 48 panelen op het metalen dak, gewoon op rails met stokvijzen.
Dit dak heeft een helling van 15 graden , en loopt af naar de oostkant.
Er komen ook nog 12 panelen op de garage, dit op driehoeken, dit is ook een metalen dak. Hier ook worden de driehoeken bevestigd met stokvijzen".

"De omvormer (SOLAX 3-Fase 10KW) komt in de garage (in de werkplaats is het te stoffig) tegen het plafond in de hoek aan de deur. (zwarte rechthoek op de foto).
De AC bekabeling komt boven het vals plafond (zijn met tegels 60x60). Dit naar het verdeelbord. Er is een differentieel van 300mA aanwezig in de kast, en er is plaats in de kast voor een automaat en de remautomaat.
De DC bekabeling: door de muur boren naar de garage, aan de zijkant. De stringverdeling , 12 panelen( van de garage ) op 1 string.
3 strings van 16 panelen ,( de panelen vanop de garage).

 • Er wordt hierna een installatiedatum met u afgesproken. In principe is dat binnen de 8-12 weken.
 • Op de afgesproken dag (behalve indien de weersomstandigheden het absoluut niet toelaten, zoals stormweer, hevige sneeuwval, temperaturen van -5 gr, of zeer uitzonderlijk bij onvoorziene omstandigheden als ziekte maar dat laatste komt echt zeer zelden voor) wordt uw PV- installatie geïnstalleerd.
  Tot +/- 40p werkt 1 installatieploeg van 2 personen volledig af op 1 dag.
 • Aansluiting van de omvormer gebeurt asap na de plaatsing van de zonnepanelen
 • Vanaf +/- 40 panelen voorzien we 2 dagen . Voor grotere installaties (bvb 180 panelen), voorzien we 4 dagen.
  Zeer grote installaties kunnen een week duren met meerdere ploegen.
 • Nadat uw PV-installatie afgewerkt is, wordt deze nog gekeurd door een onafhankelijk organisme. Zij kijken enkel de installatie na of dit conform is. Uw elektriciteitsinstallatie zoals ze was voor aanvang van de PV-installatie wordt niet in kaart gebracht.
  Mocht uw verdeelkast echter eens toe zijn aan vervanging, zullen wij dit eveneens voor u in orde brengen. Voor een ‘gewone’ residentiële verdeelkast, reken op +/- 1000€. Informeer hiervoor bij de adviseur die u bezoekt!
 • ​Na de installatie en aansluiting betaald u het saldo van de factuur die u wordt toegezonden.

Hiermee is alles rond en kan u de volgende 35-40 jr genieten van uw investering!

VRAAG 10: Wat gebeurt er na ondertekening offerte en betaling voorschot?
VRAAG 10: Wat gebeurt er na ondertekening offerte en betaling voorschot?
VRAAG 10: Wat gebeurt er na ondertekening offerte en betaling voorschot?