Ecologische superkeuze!

Warmtepompen

Warmtepompen

De warmtepomp kan als alternatief dienen of als aanvulling op een traditionele verwarmingsketel en vangt de warmtecalorieën op die natuurlijk voorkomen in het milieu. Deze natuurlijke warmte wordt vervolgens gebruikt voor de woning en/of het sanitair water.

Omkeerbare systemen kunnen zelfs gebruikt worden als koelsysteem in de zomer. In samenspel met zonnepanelen, maakt de warmtepomp u quasi onafhankelijk op vlak van energie.

De investering in een warmtepomp betaalt zich snel terug: dankzij het lage energieverbruik is de meerkost van de installatie (tegenover de traditionele systemen) in 3 tot 4 jaar (nieuwbouw) of 6 tot 7 jaar (renovatie) terugbetaald. En vermits een warmtepomp weinig onderhoud vraagt en meer dan 30 jaar meegaat, is het een zeer duurzame investering.

HOE WERKT HET?

Je kan een warmtepomp vergelijken met een omgekeerde koelkastsysteem. Een warmtepomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht via een unit en geeft deze warmte vrij aan de binnenruimte. Dit kan via radiators, vloerverwarming, airco…. Het grote voordeel van een warmtepomp is dat zij 1 kW elektrische energie kan omzetten in 4 kW verwarmingsvermogen. Dit is dus 4x energiewinst voor u!

ONZE SYSTEMEN?

Wij werken enkel met zeer kwalitatieve warmtepompen van Vaillant, Junckers en Atlantic. Zij staan als fabrikanten bekend om hun degelijkheid en betrouwbaarheid. De excellente warmtepompsystemen van deze merken moeten bij koudere temperaturen niet worden bijverwarmd. Ze garanderen een 100% verwarmingscapaciteit bij lage buitentemperaturen tot -15°C. De werking kan zelfs gegarandeerd worden bij sommige merken tot -25°C!

Indien u wenst kunnen deze warmtepompen in de zomer dus dienst doen als airco.

Besef wel dat dit het energieverbruik sterk kan doen stijgen. Een verbruik tot 9kwh is niet ongewoon. Vandaar in combinatie met zonnepanelen ideaal. Vanaf juli 2022 legt u best zoveel mogelijk panelen indien u daarvoor plaats heeft wat vanaf dan kan u stroom rechtstreeks verkopen aan uw buur, familie, vrienden enz.

SUBSIDIES?

270 euro x ((0,87 x COP) – 2,5) x het compressor vermogen in kWatt (max. 1700€). Voor een warmtepomp uitsluitend voor sanitair water krijgt u zomaar liefst 400€ terugbetaald door uw distributeur!

De hoogte/maximum van de premie worden verdubbeld als het de volledige vervanging van de bestaande verwarming betreft of indien het betreffende gebouw ook geniet van het uitsluitend nachttarief.

Combinatie van hernieuwbare energie?

Bekijk ook onze andere oplossingen